Bij een cranio sacraal behandeling wordt met overwegend zachte technieken meer mobiliteit en ontspanning gecreëerd. Hiermee wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Lees op deze pagina meer over hoe deze behandeling er uit ziet en hoe het kan helpen bij zowel fysieke als emotionele klachten.

De cranio sacraal behandelingen vinden plaats op een behandeltafel, waarbij ik aanraad om makkelijk zittende kleding te dragen die niet knelt. Door contact te maken met je lichaam kan ik voelen waar het cranio-sacrale ritme stagneert of stil staat. Aan de hand hier van maak ik een keuze op welke plek op het lichaam ik de behandeling ga starten. Het is mijn gewoonte tijdens de sessie kort aan te geven wat ik waarneem. Veelal herkennen cliënten zich hierin. Hoewel de aanraking heel licht is, werkt cranio-sacraal therapie vanuit een diep systeem. Vergelijkbaar met het niveau waarin je komt als je slaapt. Dat is de reden dat ik met name in stilte werk. Soms is het nodig om ook een emotionele ontlading te genereren.

cranio-sacraal-therapie-hoogland-amersfoort-behandelen_client2

Hoe voel je je na een cranio-sacraal behandeling?

Iedereen ervaart het op zijn eigen manier. Wat ik over het algemeen van cliënten terug hoor is dat ze verbaast zijn over de impact van de behandeling en dat ze dieper/rustiger slapen. Ik adviseer op de dag van de sessie wat meer water te drinken om het lichaam te helpen met het verwerken van het proces dat in gang is gezet. Als je voor de eerste sessie komt is het raadzaam om de sessie zo te plannen, dat je na de sessie rust hebt en tijd hebt om bij te komen.

Duur van de behandeling

Een cranio-sacraal behandeling duurt ca. 1 uur. In overleg met de cliënt kan tijdens de behandeling besloten worden te verlengen naar 1,5 uur. De ervaring leert dat je minstens 3 cranio-sacraal behandelingen nodig hebt om te ervaren wat cranio-sacraal therapie voor je kan doen. Het ligt niet vast hoe het verloop van de behandeling er uit gaat zien. Bij sommige klachten is een behandelduur van 3-5 sessies voldoende, andere klachten hebben meer tijd nodig.

Vergoeding van de cranio-sacraal behandeling

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NCSV en bij de RBCZ en de SCAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn cranio-sacraal behandeling, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Kijk hier voor een complete lijst van deze zorgverzekeraars.

Meer informatie of afspraak maken?

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NCSV, de RBCZ en bij de SCAG. Hierdoor zijn er diverse zorgverzekeraars die mijn behandelingen vergoeden. Bent u benieuwd wat cranio-sacraal therapie voor uw kan betekenen? Of wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact met mij op.