Ik krijg regelmatig de vraag ‘wanneer kan cranio-sacraal therapie helpen?’ . Dit is vrij divers. Zowel fysieke als emotionele klachten zijn te behandelen met cranio-sacraal therapie. Mijn ervaring is dat in het reguliere circuit de bron van de klachten veelal niet gevonden wordt, ondanks vele onderzoeken die gedaan zijn in het ziekenhuis. Klachten kunnen namelijk ontstaan door blokkades in het cranio-sacraal ritme en dat is niet waar het reguliere circuit zoekt.

Begrepen en onbegrepen klachten

Als de blokkades in aantal toenemen of door de jaren heen langer voortbestaan gaan er toch klachten ontstaan die voor ieder persoonlijk kunnen verschillen, omdat de klachten zich zullen uiten op de zwakke plekken in het lichaam van de betreffende persoon. Voor de ene persoon ontstaan er darmklachten, bij de ander uit zich dit in bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking. Dit alles gebeurt in je onderbewustzijn. De link naar gebeurtenissen in het verleden wordt niet gelegd. Het lichaam is zo flexibel dat het met vele blokkades nog wel een tijdje uit de voeten kan. Echter als de verzameling van blokkades steeds groter wordt, wordt de flexibiliteit van het lichaam op een gegeven moment beperkt. Zie het als het emmertje dat vol gelopen is en overstroomt doordat fysieke als emotionele kwetsuren zich hebben opgestapeld.

cranio-sacraal-therapie-hoogland-amersfoort-behandelen_client4

Voor wie is cranio-sacraal therapie geschikt?

Cranio-sacraal therapie is effectief voor zowel volwassenen als voor kinderen en kan bij diverse klachten een helende en een ondersteunende werking hebben.

Voorbeelden van klachten die met cranio-sacraal therapie te behandelen zijn:

Inmiddels heb ik vele cliënten behandeld met diverse klachten. Dit zijn o.a.:
· Stress
· Slapeloosheid
· Hals- en rugklachten, bekkeninstabiliteit
praktijk-cranio_sacraal_therapie_hoogland-amersfoort· Hoofdpijnen & migraine
· Spijsverteringsklachten en darmklachten
· Ademhalingsproblemen en astma
· Neus- en oorontstekingen· Chronische vermoeidheid
· Burn-out
· Depressie en lusteloosheid
· Emotionele en posttraumatische problemencranio-sacraal-therapie-hoogland-amersfoort-behandelen_client6
· Pijn
· Whiplash
· Oogklachten
· Chronische klachten
· Slijmbeursontsteking
· Tenniselleboog
· Kaakproblemen
· Piekeren
· Angst
· Verdriet
· Moeilijkheden met loslaten
· Klachten tijdens en na de zwangerschap
· Huilbaby’s
· Gewrichtsklachten

Meer informatie of afspraak maken?

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, de RBCZ en bij de SCAG. Hierdoor zijn er diverse zorgverzekeraars die mijn cranio sacraal behandelingen vergoeden. Mijn praktijk voor cranio-sacraal therapie is in Hoogland, gemeente Amersfoort. Benieuwd wat cranio-sacraal therapie voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.